Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/nytbarn.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/nytbarn.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Hvordan bliver man lettest gravid?

Vil du gerne være gravid så er der selvfølgelig nogle ting, du skal tage højde for, inden du går i gang. Læs mere her i artiklen Hvordan bliver man lettest gravid?

Det er klart at en sund krop har nemmere ved at blive gravid, end hvis du ikke er sund. Brug din sunde fornuft, når du tænker på, hvad du skal gøre for at blive gravid.

Hvis du og din partner venter på jeres ønskebarn, så læs med her, og få nogle tips til, hvordan I måske kan fremskynde processen.

 

Tips til Hvordan bliver man lettest gravid

Stop med at bruge prævention

Det lyder helt indlysende, at hvis man ønsker et barn, så skal man ikke bruge prævention, men de fleste tænker ikke over, at brugen af p-piller eller andre hormonbaserede præventionsmidler kan have en længerevarende effekt på kroppen, også efter du er stoppet med brugen af dem. Nogle kvinder kan opleve, at der går op til et helt år, før de har normal ægløsning efter brugen af p-piller.

Hold op med at ryge

Hvis du ikke allerede ved det, så er rygning et kæmpe no-no, hvis du gerne vil være gravid. Rygere er 1,5 gange længere om at blive gravide end ikke-rygere.

Det samme kan gøre sig gældende, hvis du har en partner, der ryger meget. Når det er sagt, så er der selvfølgelig masser af kvinder der ryger, der ikke har problemer med at blive gravide.

Vi ved alle, at rygning er usundt for kroppen og er du gravid, er det også usundt for dit barn. Børn af rygere bliver statistisk set født med en væsentlig lavere kropsvægt end børn af ikke-rygere.

Formindsk dit alkoholindtag

Der er forskellige studier, der viser, at det kan være sværere at blive gravid, hvis man drikker alkohol. En undersøgelse fra Harvard Universitet viser, at kvinder der drikker mere end 6 genstande om ugen har 18% sværere ved at undfange.

Sundhedsstyrelsens retningslinjer for alkohol anbefaler, at holde sig under 7 genstande om ugen og helt at undgå alkohol, hvis du gerne vil være gravid.

Normalvægtige har nemmere ved at blive gravide

Det har i mange år være kendt, at overvægtige kan have svært ved at blive gravide, men det samme gør sig også gældende for undervægtige. Overvægt kan skabe hormonel-ubalance og ægløsningsproblemer og derved gøre det svært at undfange.

Undervægtige kan have en ustabil cyklus og dermed også problemer med ægløsning. Er du over- eller undervægtig og gerne vil have et barn, kan du tale med din læge, så du kan få lagt en kostplan og opnå en mere optimal vægt.

Undgå stress

Der er masser af historier om at par, der har opgivet at få børn ved egen hjælp, pludselig bliver gravide. Når man længes efter et barn, kan det være utrolig svært ikke at køre sig selv op. Prøv at lade være med at stresse over, om du er blevet gravid og accepter at nogle gange tager det tid, før det lykkes – selvom det kan være en utrolig svær øvelse!

Hold øje med din cyklus og ægløsning

Har du en kort eller lang cyklus og hvornår har du ægløsning? Læg mærke til, hvornår dit udflåd bliver hvidt og elastisk – det sker ca. 14 dage efter 1. menstruationsdag – og er tidspunktet for din ægløsning. Det er som regel et frugtbart tidspunkt at dyrke sex på – både i dagene før, under og efter. Læs også vores artikel Tegn på ægløsning.

 

At få et barn er mange pars højeste ønske. Nyd tiden op til en graviditet og glem ikke at have romantik og humor med i forløbet. For de fleste sker en ønsket graviditet inden for det første år, men for ca. 15 % kan der gå længere tid.

Hvis du ikke er blevet gravid efter 9-12 måneder, så spørg din læge til råds. Der er heldigvis masser af andre muligheder, hvis du ikke kan blive gravid på egen hånd.