Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/nytbarn.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/nytbarn.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Hvornår kan jeg blive gravid?

Der er mange, der spekulerer over hvornår de kan blive gravide – det gælder både kvinder der brændende ønsker sig et barn, men også de kvinder, der gerne vil undgå en graviditet. Læs mere i artiklen her Hvornår kan jeg blive gravid?

Hvornår du kan blive gravid afhænger af mange ting i forhold til din cyklus, men det hele handler om, hvornår har du ægløsning. Kun når ægløsning finder sted, kan du blive gravid.

Mål din cyklus hver måned, så har du nemmere ved at finde ud af, præcis hvornår det er, du har ægløsning. Læs også vores artikel Tegn på ægløsning.

 

Jeg har styr på min ægløsning – hvornår kan jeg blive gravid

Hold øje med din cyklus. Tæl hvor lang din menstruationsperiode er og skriv det ned i en kalender, eller lav en logbog på telefon eller pc. Når du har styr på din menstruation, kan du begynde at regne på, hvornår du bør have ægløsning.

Der er kun et ganske lille ”vindue” for at blive gravid, hver måned i en menstruationscyklus, og det ”vindue” er ganske kort, det varer nemlig kun 12-24 timer. Inden for den tid skal ægget befrugtes, ellers visner det og går til grunde og bliver renset ud af din krop, næste gang du har menstruation.

Din ægløsning sker normalt omkring 14 dage efter din første menstruationsdag. Du kan også tage en ægløsningstest, som du kan købe online, på apoteket eller i supermarkedet, for at checke hvornår du har ægløsning.

En sædcelle kan leve i mellem 3-7 dage, det vil sige, at hvis du har sex i helt op til 7 dage inden din ægløsning, kan en sædcelle nå ægget og gøre dig gravid.

Dyrker du sex efter ægløsning og de 12-24 timer efter ægløsningstidspunktet, så er der ikke længere noget æg, som sædcellen kan befrugte, og derfor kan du ikke blive gravid.