Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/nytbarn.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/nytbarn.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Hvor tidligt kan jeg tage en graviditetstest?

Mange kvinder der ønsker at blive gravide, bliver først klar over, at der kan være en lille baby på vej, det øjeblik menstruationen udebliver, selvom de har gået og ventet på små tegn. Læs mere her om hvornår du kan tage en graviditetstest.

Måske har du mærket lidt forandringer i din krop og lidt begyndende kvalme, men du kan alligevel ikke være helt sikker på, om det er en graviditet eller noget helt andet, der spiller ind, før du har en positiv test.

 

Hvor tidligt kan en graviditetstest måle om jeg er gravid?

Der findes flere forskellige måder at teste, om du er blevet gravid. Både en urinprøve og en blodprøve kan afsløre om du venter dig. Det mest almindelige er at tage en graviditetstest hjemme, når du først er i tvivl om, om du er gravid.

Du kan købe graviditetstests på nettet, på apoteket og i supermarkederne, og de er alle af udmærket kvalitet. Hjemmetests er nemme at bruge, og du skal bare samle urin i en kop, for at teste om du er gravid, eller tisse på spidsen af en graviditetstest. Husk at bruge morgenurin, for den er mest koncentreret.

Når du er gravid, så bevæger det befrugtede æg sig ned i livmoderen og sætter sig fast til livmodervæggen, og moderkagen begynder at udvikle sig.

Når din krop skal udvikle moderkagen, så sender den samtidig hCG ud i dit blod. hCG er et graviditetshormon der kan påvise, om du er gravid. Selvom hCG udsendes i blodet, så passerer noget af hormonet til urinen, og det er det der bevirker, at en graviditetstest kan påvise om du er gravid eller ej.

Niveauet af hCG i urinen fordobles meget hurtigt og fortsætter med at øges i løbet af graviditeten. Normalt kan man måle hCG i urinen allerede inden for 1-2 uger efter befrugtning, og det vil typisk sige inden din menstruation er udeblevet.

Kan en graviditetstest give et fejlagtigt resultat?

En graviditetstest, der måler på hormonet hCG, kan ikke måle hCG, der ikke er der. Det vil sige, at testen ikke fejlagtigt kan sige, du er gravid.

Niveauet af hCG hormonet kan være lavt og du kan derfor opleve at en graviditetstest er negativ, selvom du faktisk er gravid. Derfor kan det være en god idé at tage en test igen et par dage eller en uge efter, hvis du har en mistanke om, at du er gravid.

For at få det mest akkurate svar på, om du er gravid, anbefales det at du venter med at tage en test, til din menstruation er udeblevet.