Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/nytbarn.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/nytbarn.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
De tidlige tegn på graviditet

Når du spændt går og venter på om du er gravid, eller allerede har fundet ud af, at du venter dig, så er det helt naturligt at mærke og føle efter hvad der sker af ændringer med din krop. Læs her om de tidlige tegn på graviditet.

Når du er gravid sker der både hormonelle og kropslige forandringer næsten med det samme, men i stedet for at føle på din krop om du er gravid, er graviditetstesten den eneste helt klare metode, der kan afgøre om du er gravid.

 

Hvad er de tidlige tegn på graviditet?

 

Menstruationen udebliver

Det at din menstruation ikke kommer som den plejer, kan være et klart tegn på graviditet. Husk at tage en graviditetstest, hvis du er i tvivl om du er gravid, for der kan være andre årsager til at din menstruation er udeblevet, fx som stress.

Øget tissetrang

En af de helt klare tegn på graviditet er den øgede tissetrang. Langt de fleste gravide oplever en stærkt øget trang til at skulle tisse lige i begyndelsen af graviditeten.

Det er ikke som senere i graviditeten, hvor babys vægt og tryk på din krop påvirker din blære og giver dig behov for at gå på toilettet ofte.

I begyndelsen af graviditeten er din baby kun en lille celle i din krop, og det har derfor ikke noget med tryk at gøre. Derimod handler det om, at du på grund af den nylige graviditet bliver påvirket af hormoner.

Mange kvinder oplever den øgede tissetrang allerede inden de er klar over, de er gravide.

Kvalme

Kvalme og især morgenkvalme er noget man hører, at mange gravide lider under, men det er langt fra alle kvinder, der oplever kvalme i løbet af deres graviditet.

Det er alligevel et af de helt tidlige tegn på graviditet. Kvalmen er anderledes end hvis du er syg med fx maveinfluenza. Den kommer tit, når du er sulten, og får du ikke dækket din sult med det samme, så kan det udvikle sig til voldsom kvalme eller opkast.

Du kan også få kvalme af at gøre bestemte ting, fx følelsen når du børster tænder eller smagen af tandpasta eller andre smage, som du ellers godt har kunnet lide, kan pludselig vække kvalme.

Træthed

Fra den ene dag til den anden bliver du så træt, at dine ben føles som bly, og dine øjne bare vil lukkes. Det er helt almindeligt at opleve stærk træthed, lige når du er blevet gravid og det skyldes de store hormonforandringer, der foregår inde i din krop. Trætheden forsvinder igen, og du genvinder din energi.

Lyst til bestemt mad

Allerede inden du er klar over, du er gravid, kan du opleve at have lyst til helt bestemte smagsoplevelser. For nogle er det smage, de altid har holdt af og bare gerne vil have mere af, og for andre er det helt nye ting, de kaster sig over.

Der findes mange historier om at kvinder har spiser underlige ting i løbet af deres graviditet. Det kan være alt fra voldsomme mængder appelsiner til cola og pizzatrang.

Brystforandringer

Ømme bryster og brystspændinger er helt almindelige reaktioner på at du er gravid. Det er ofte et af de allerførste tegn på graviditet, kvinder lægger mærke til. Det er helt normalt og er en følge af hormonforandringerne, der foregår i din krop.

 

Dette er kun de allerførste forandringer, du kan opleve, når du er blevet gravid. Når du véd, du er gravid, så lægger du hurtigt mærke til alle de forandringer, der sker i din krop. Dit humør kan ændre sig og dine reaktionsmønstre.

Din krop vokser sig større, og du kan se frem til, at der inden længe kommer en lille ny ind i familien. Det er en spændende tid fyldt med forberedelser og forventninger til fremtiden.

Nyd tiden og forandringerne, også dem der er mindre spændende, for du skal snart være mor!